Categories
Dieren

Puppy Training

 

Puppycursus Leidschendam

 

Puppy Training – Socialisatie

De volledige socialisatieperiode duurt tot de hond ongeveer 12 maanden oud is. In deze periode moet de hond leren omgaan met mensen en andere dieren, hij moet leren hoe hij vrienden kan maken en vertrouwen kan opbouwen in sociale situaties en hoe hij moet zitten, blijven en komen als hij wordt geroepen en behandeld. Dit leren zonder negatieve bijwerkingen. De hond moet leren zich goed te gedragen met oudere kinderen en bejaarde mensen en ook met andere honden.

De tweede fase van het leven van de puppy is de zogenaamde “puppy-periode” en deze duurt tot de hond ongeveer 6 tot 8 maanden oud is. In deze periode wordt de puppy in contact gebracht met verwarrende omgevingen en vreemde ervaringen. De puppy leert ook nieuwe vaardigheden die voor zijn gehoorzaamheidstraining nodig zullen zijn. In deze fase wordt het temperament van de hond ook een belangrijke beslissende factor in de behandeling door de hondentrainingsprofessional.

De derde fase in het leven van de puppy is de trainingsperiode die begint nadat de puppy het stadium van verbale stimulatie heeft doorlopen als hij ongeveer 8 tot 10 maanden oud is. In deze fase gaat de puppy nog steeds om met de kinderen, maar ook met de andere dieren in zijn omgeving. De puppy leert nog veel van zijn moeder. Dieren spelen ook een grote rol in het leven van de puppy en hij leert verschillende levensvaardigheden zoals jagen of omgaan met andere vreemde honden, of zelfs hoe hij de hele dag in een groep kan doorbrengen zonder eenzaam te worden.

De periode die begint nadat een hond 3 jaar oud is geworden, is de adolescentieperiode die begint wanneer de hond 4 tot 6 jaar oud wordt. Hier kan de puppy zijn dominantie doen gelden of vaardigheden leren zoals schapendrijven, jagen of zelfs sportacties. Het leuke aan deze fase is dat de hond mag beslissen of hij een jager wil worden of gewoon een huisdier of een persoon.

Als u denkt dat u met uw hond wilt beginnen nadat hij 4-6 maanden oud is geworden, is dat het juiste moment om met de training te beginnen. De hond zal beginnen met het leren van alle basisprincipes van het jagen en speuren. Als je denkt dat je niet genoeg tijd hebt om dit pad te volgen, wacht dan op een hond die al een jager is geworden. Dit pad kan een paar jaar langer duren dan de ouders van de hond die voor hen jaagden. Sommige honden houden ook van sport en nemen deel aan hondensporten en wedstrijden. Dit verbetert de vaardigheden van de hond en maakt hem ook lichamelijk en geestelijk fit voor een verder productief en gezond leven.

Zodra de hond 6 jaar oud is, krijgt hij de vaardigheden voor gevorderd overleven. Dit is het verhaal van veel jagers. Van hen is bekend dat ze hun honden achterlaten of ze niet puppy cursus voor dat soort werk. De meesten van hen zijn gestorven nadat ze hun honden te lang zonder rust lieten werken. Als je een hond wilt hebben die werkt als een echte jager, moet je hem trainen. U kunt alle nodige trainingstips online vinden. Neem niet de gemakkelijke weg, maar kies voor de harde manier om het goed te doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.