Categories
Dieren

De beste manier om een puppy op te voeden

Trimsalon Geldrop

 

De verzorging kan een overweldigende ervaring zijn voor een puppy, vooral als het de eerste keer is of als het nog nooit ervaring heeft gehad met verzorging. Het belangrijkste is dat u begrijpt dat uw puppy af en toe moet worden verzorgd en als hij bang is of te onrustig, dat hij vaker zal moeten worden verzorgd.

Om uw puppy te helpen zich aan zijn nieuwe en mogelijk verwarrende ervaring aan te passen, moet u de tijd nemen om uw puppy echt en oprecht te leren kennen. U moet veilig en zelfverzekerd met uw puppy kunnen communiceren, want hij zal moeten weten wat hij doet.

Je zou een peuter ook niet in een badpak stoppen, dus waarom zou je een puppy wel in zijn inentingspak stoppen? Dit betekent niet dat u bang moet zijn om verzorgingssets te gebruiken of zelfs uw puppy naar een professionele trimsalon te brengen, het zijn hulpmiddelen en bovendien kosten ze u geld en tijd.

Als je gaat trimmen heb je een tondeuse, een schaar en ook een borstel nodig. U wilt geen kam of borstel gebruiken; alleen de tondeuse is het beste om te gebruiken voor een puppy. Je moet er ook zeker van zijn dat je de juiste tondeuse gebruikt, de verkeerde tondeuse kan het haar te kort knippen of als je ze niet goed trimt, kan je het haar te snel knippen wat slecht is voor de hond.

U hebt ook een vachtverzorger nodig, soms ook “vachtverzorger” genoemd, die gewoon de tondeuse en borstel aanreikt en de stress van de tondeuse wegneemt van het haar.

Nog iets dat ik anders doe dan de meeste trimmers is dat ik de puppies niet in groepjes van één, twee, drie enzovoort zet. Dit is omdat de huid van een puppy niet iets is dat veel handelingen aankan. Eén ontische doet het prima, maar je kunt er nooit teveel hebben en het lijkt er altijd op dat er eentje bij zit die problemen heeft met zijn gezicht. Een heel slimme die ik op TV zag had twee witte vlekken links en rechts voor en was er niet trots op, maar goed, er zijn goede en slechte en hoe de tondeuse op ze aanvoelt.

Afgezien van het feit dat ik geen van mijn puppies in een kooi stop, lijkt er geen echte reden te zijn om dat niet te doen. De enige reden waarom ik dit niet doe is omdat ik echt geloof dat je met jonge honden vertrouwen, genegenheid en dan angst moet opbouwen. Als je ze gewend maakt aan je aanwezigheid zonder dat ze je de rug toekeren en uiteindelijk hun vertrouwen en genegenheid verdient, dan zullen ze je niet meer vrezen.

Lees meer:

hondentrimsalon eindhoven

trimsalon geldrop

Leave a Reply

Your email address will not be published.