Categories
Dieren

Een Levend Rots Aquarium

Aquarium Arnhem

 

Veel bezoekers van deze visweeshuizen zijn ook houders van levende aquaria.

Kan een aquarium met levende stenen veranderen in een kunstmatig rif?

Aanpassingen om de interne veranderingen in een levend steenaquarium te zien, kunnen heel belangrijk zijn om te zien wat er met uw exemplaar gebeurt. Wanneer we levend steen oogsten, passen we het zo veel mogelijk aan zodat onze levende aquaria natuurlijk en gezond blijven.

Een bootachtige koraaltank zonder filter kan op een solide basis van beton zitten. Dit was moeilijk om ook maar een beetje echt te worden vanwege alle voorgestelde oppervlakteveranderingen:

de moeilijkheid van een of meer problemen met verschuivende algen;

ongelukkig van toegevoegde steen;

beperking van de door grind geproduceerde ruimte, inpassing met kunststoffen;

verarming van divaric filters en Biopellets met straatstenen gaat uiterst langzaam;

het gebrek aan goede koopwaar van onze distributeurs (hoewel vele betere en interessante centra hebben);

wat extra kosten voor transport en eerste aanpassingen.

Om een mix van plaatselijke materialen en speciale soorten conglomeraat te produceren, worden geheel nieuwe plannen gemaakt. De eerste poging om uitsluitend materiaal uit de omgeving te gebruiken (in ons geval een van de meest afgelegen delen van de wereld, de Stille Oceaan) was het Carbon Delaware Reef, een kleine machine in Nederland die een bijzonder lange tijd geleden de revue passeerde. De reden van een nieuwe ontwikkeling is dat de kwaliteit van het materiaal verbeterd is en we het kunnen gebruiken zolang de kwaliteit weer op peil is.

Wij kunnen een mix produceren en harde en glazen materialen gebruiken, gemengd met mariene aggregaten met beperkte kwaliteiten. Hoewel dit een zeer elegante situatie is, zijn er voordelen en extra uitdagingen voor het ontwerp en de productie van grondstoffen.

Onze leveranciers in allerlei vormen worden voor ons moeilijker te vinden wegens de moeilijke aard van hun werk, en dit is voor hen niet zo vanzelfsprekend als voor ons. Om ook onze leveranciers te informeren, hebben wij voorbeeldfoto’s en illustraties over dit type machine afgedrukt. Deze zijn gemaakt en verstrekt door andere leveranciers. In het wild zijn de dingen puur en sommige kunnen worden uitgebuit en erger, aangevochten.

Gelukkig is het materiaal zeer warm om mee te werken, zelfs op plaatsen met een constante vochtigheidsgraad van 38°C / 100˚F. Bovendien betaal je altijd voor de grondstoffen (LCL) wanneer je ze gebruikt. Dat geldt niet voor materiaal dat je koopt op basis van een idee van het moderne leven, maar dat niet eeuwig meegaat. Aangezien zoveel van grondstoffen afhangt, willen fabrikanten begrijpen hoe wij ze opslaan en onze kennis delen voor degenen die soortgelijke projecten volgen. Tenslotte maken de meeste distributeurs als bedrijven deel uit van onze samenstelling.

Naast de eenvoudige levende stenen, hoe houdt u de gebruikte in de loop van de tijd vast in een natuurlijke staat?

Wij betrekken onze grondstoffen van verschillende leveranciers die onze grondstoffen uit alle hoeken van de wereld kunnen verzenden. De aanvoer van grondstoffen verandert dus voortdurend en wij zullen binnenkort nieuwe leveranciers introduceren. Elke cyclus van de aanvoer verhoogt op een meer natuurlijke wijze de integriteit van het water. Wij betrachten constante zorg bij de aanvoer van grondstoffen om dergelijke resultaten te bereiken. Volledige zorg en onderhoud van het product elke keer. Tenslotte bereiden we nieuwe formules voor die rekening zullen houden met alle feiten uit onze huidige productiecyclus. Dat is ons werk.

Lees meer:

Aquariumwinkel Arnhem

Aquariumspeciaalzaak Arnhem

Leave a Reply

Your email address will not be published.