Categories
Dieren

Paarden Training – cheat A

Coaching met paarden

 

Hwah?! Vulgair, toch?! Een paarden coach kan onmogelijk ergens goed in zijn?!

Veel massaruiters zullen dit doen voor middelbare scholieren en studenten, maar de meeste ruiters zullen les geven in hoe om te gaan met paarden bij prestatie-evenementen. Dit omvat het aanleren van elementair paardengedrag, maar ook het bieden van hulp waar nodig. Net zoals paardensporters dat doen voor de mensen die zij coachen, voelen paarden sociale plicht en voelen zij trots en gehechtheid aan alle ruiters en amazones. Als gevolg daarvan zijn er heel wat fantastische ruiters die zich inzetten om de paarden die zij leiden een levenskwaliteit te geven die de gemiddelde mens kan waarderen.

Dus…ga door, bedrieger.

Rijkunst werkt het best wanneer het paard getraind is om te reageren op de ruiter. Een paard dat reageert op de ruiter zal reageren op het publiek, het showterrein, en, in het ergste geval, de begeleider! Het hebben van een goed getraind paard dat reageert is de sleutel tot een plezierige ervaring.

Pas op… je coach is niet het probleem; jij bent het.

Paardenspelers lijken in niets op de jongens die we na een voetbalwedstrijd zien. Dit zijn de experts die al jaren met paarden werken. De psychologische druk om van deze sport te leven is niet gemakkelijk, en veel bedriegers voelen zich nog steeds niet op hun gemak als ze betrapt zouden worden.

Het is triest, gezien het feit dat deze sport de onwetendheid (of misschien het kwaad) van sommige zitvisioenen bestrijdt en het gemakkelijke genot van paarden bevordert. Maar het siert de sport dat er een mechanisme bestaat om valsspelers te betrappen . . . één of twee keer per jaar . . . en zo frustrerend dat we steeds weer merken dat er een soort misplaatste sportiviteit is ontstaan . . . die veel erger is!

Wow, er is veel te geloven over deze sport, huh? Hopelijk zie je nu waarom antwoorden of oplossingen buiten de sport zoeken zeer, zeer onnodig is!

Als je bij paard bedriegt, is er niets dat je tevreden stelt dan publiciteit. Dus, misschien zullen degenen die paard volgen denken:

“Wauw… Ik ben nog nooit in staat geweest om van paarden te houden zoals zij van mij houden!” (Oké, denk daar even over na. Waarom denk je dat dit waar is?)

Horse is de middelbare school Special Olympics van de paardenwereld. De vulgariteit van de paardensport is een drug geworden die geen tolerantie kent, dus hoe meer je ervan misbruikt, hoe machtiger je wordt! Het is een sport die een zeer geconcentreerde, emotieloze wandeling door de wereld om je heen bevordert. Volbloedpaarden zijn veredeld ijs, en paardenspelers zijn opgevoerde acupunctuur.

Het overdadige gefeest en geprevel van die klagende paardenspelers is juist de basis voor een ramp! Deze mensen zijn op zoek naar een FIFA-achtige Standaard Sportman, maar dan puntgave service. Door haatzaaien en sportfraude zijn er meer alcoholische dranken in de ringen gekomen. . . plus swag en duur speelgoed.

Het is gemakkelijk om te zeggen dat het tijdverspilling is om dergelijke personen te arresteren te midden van een sport die de sport als geheel te gronde richt, maar als hier geen einde aan wordt gemaakt, zou het wel eens heel, heel slecht kunnen aflopen. De inzet van de situatie is nog nooit zo hoog geweest. Het goed doen, en gewoon de regels handhaven, op een verantwoorde manier, met woede en brutaliteit, is onbelangrijk.

Dus… als ik jou was, zou ik verder lezen…

De veroordelingen staan in hoofdstuk 6 van de NDA (geen geheimhouding) en een van de belangrijkste afwijzers zoals de heer Hall is van mening dat de handhaving van de regelovertreding niet mag worden uitgevoerd onder de padvinderseed van Wulfe, waarin staat:

“De padvinderseed is mijn mantra. Als anderen mij oneerlijk behandelen, zal schade aan mij, schade aan mijn reputatie, of gebrek aan respect voor mij, niet getolereerd worden. De daad of nalatigheid die de pijn veroorzaakt, veroorzaakt ook schade aan anderen. Daarom … is het mijn plicht om degenen die hun plicht vergeten zijn te helpen en te beschermen. Aan het systeem en aan mijn broeders heb ik altijd de Scout Eed toegediend, eerst om de Scout te onderwijzen, dan om de Scout te begeleiden en op te leiden.”

Uiteindelijk moet deze regelovertreder rustig gestraft worden … zonder veroordeling van anderen.

Ieder lid van de samenleving moet zijn eigen individuele belangen en meningen opzij zetten en eerlijk en integer handelen . . . Ik geloof dat de wereld beter af zal zijn zonder onvolwassen ruiters, beledigende win-win-win-win-types van paardenspelers. Daarom zal ik de Eed van de Paardenmeester afleggen en zeggen … “Men smeekt om toelating”.

lees meer:

Kindercoach Delft

Leave a Reply

Your email address will not be published.