Categories
Dieren

Hoe train je een hond?

Gedragsdeskundige hond

 

Honden zijn roedeldieren, en als zodanig afhankelijk van een sociale structuur om hun geluk te behouden. Honden die zich “gedragen” bij dagelijkse activiteiten zijn niet ondeugend, maar volgen gewoon de natuurlijke sociale regels die door de roedelleider zijn aangeleerd. Hun baasjes kunnen hen helpen door hen te laten zien waar de regels zijn veranderd.

Een ideaal proces om te volgen is om de kynologisch gedragstherapeut te laten deelnemen aan het therapeutische proces. Dit betekent dat de eigenaar het dier ontmoet en tijd met hem doorbrengt om hem te helpen de vaardigheden te leren die hem zullen helpen in de maatschappij. Bijvoorbeeld, veel mensen brengen hun hond naar een van de lokale dierenklinieken om hen te helpen leren hoe om te gaan met andere honden. Eigenlijk is dit een geweldige manier om de hond te laten omgaan met andere mensen.

Het proces om de hond bepaalde dingen te laten doen (de hond aaien bijvoorbeeld) is een uitstekende gelegenheid om de hond te helpen zijn eventuele angst te overwinnen. Bijvoorbeeld, de hond kan negatieve associaties hebben met een specifieke kamer, object of schepsel. In plaats van de hond alleen maar te intimideren, wordt de hond geprezen omdat hij zich laat zien en helpt. Een voorbeeld hiervan is een familie die een hond had die in een van de mannenkamers ging als de mannen thuiskwamen. De hond wachtte rustig af om alleen de kamer in te gaan, en toen de deur openging, liep de hond rustig de kamer in en wachtte tot de mannen hem opmerkten. Toen hij eindelijk uit de kamer werd gelaten, werd hij geprezen voor zijn gedrag.

De sleutel om ervoor te zorgen dat uw hond zich zo goed mogelijk voelt, is hem bloot te stellen aan verschillende situaties. Dit is zeer belangrijk. Het is belangrijk om uw hond het huis uit te krijgen en hem bloot te stellen aan zoveel mogelijk verschillende scenario’s. Een hond die zich op zijn gemak voelt, zal veel beter in staat zijn om sociale interacties met andere mensen en dieren aan te kunnen.

Nerveuze honden kunnen langzaam worden blootgesteld aan nieuwe ontmoetingen. De hond moet bijvoorbeeld langzaam worden blootgesteld aan andere honden. Soms kan een hond nerveus zijn in de buurt van andere honden, maar als wordt aangetoond dat dit gedrag geen probleem is en dat de hond goed kan worden behandeld, dan kunnen geleidelijk andere honden worden geïntroduceerd. Sommige honden kunnen angstig zijn voor een bepaald persoon of een andere hond en dit gebruiken als een automatisch verdedigingsmechanisme om hen voor te bereiden op de verwachte reactie. Net als mensen kunnen honden worden gedesensibiliseerd voor angsten en vrees door dezelfde soort positieve en negatieve ervaringen die in de echte wereld zouden voorkomen. Als een hond met angst voor honden op een gecontroleerde en kalme manier wordt benaderd, zal dit de hond waarschijnlijk helpen om te ontspannen. Hopelijk zal dit resulteren in een gelukkige en succesvolle ontmoeting.

Als de hond Aanvaardbaar Gedrag vertoont, dan is de laatste test de herhaling. Op een bepaald moment moet de trainer proberen om de situatie te reproduceren die net voor het gewenste resultaat was. Bijvoorbeeld, als de hond OK was met de persoon die hem of haar naderde toen het trekken aan de oren gebeurde, dan kan dezelfde procedure worden herhaald. Als de hond niet blij was met de vrouw die dicht bij hem of haar zat, dan moet de trainer de interactie herhalen, maar deze keer zal de interactie minder gericht zijn op de hond en meer op de trainer. Als de hond nog steeds een verlangen toont om met deze “bedreiging” om te gaan, dan kan de interactie de andere kant op gaan. De sleutel tot het leren trainen van een angstige hond is herhaling. Dit geldt in het bijzonder voor de angst voor andere honden. De trainer moet een andere manier vinden om de hond gelukkig te maken of om zijn interesse te heroriënteren.

Als je een hond hebt met angst voor honden, of een agressieve hond, dan moet je heel voorzichtig zijn. Je kunt geen chemie hebben tussen deze honden. Je moet “elt.-y” zijn met je hond. Je moet leren hoe je een leider en een metgezel bent, en om bepaalde controle methoden te gebruiken. Als je geen controle methode gebruikt om je hond te trainen, dan kun je in serieuze problemen komen.

In veel gevallen ligt het probleem niet bij de hond, maar bij de eigenaar. Als u geen goede relatie met uw hond heeft, dan is hij waarschijnlijk bang voor u, of reageert hij op zijn minst ongepast op u. Als je niet graag bij je hond bent, dan zal hij waarschijnlijk ook niet blij zijn met jouw manier van trainen. Als ik een cliënt neem die een probleem heeft met pootjebaden, leg ik hem bijvoorbeeld uit dat dit gedrag automatisch is. Er is geen aarzeling van de kant van de hond. Deze trainingsmethode vindt niet plaats in een vacuüm, er is geen conditionering. De conditionering vindt plaats in de geest van de hond door de stress en aandacht die hij krijgt van zijn eigenaar. Wanneer je dit soort gedrag beloont, wordt de hond opgewonden en de juiste reactie is wat de eigenaar hem geeft.

Lees meer:

Hondenschool Zeeland

Gedragsdeskundige hond

Leave a Reply

Your email address will not be published.